Je trouwjurk huren als mogelijke optie

Je huwelijksdag wordt niet voor niks dé grote dag genoemd. Het is de dag waarop jij de liefde die je met je partner deelt, bestempelt. Jullie geven elkaar het Ja-woord, en beloven elkaar om voor jullie verdere levens in voor- en tegenspoed er voor elkaar te zijn. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je wilt stralen en dat je er een gedenkwaardige dag van wil maken met mooie herinneringen.

Je trouwjurk is daar een belangrijk onderdeel van. Het dragen van je bruidsjurk geeft je een zelfverzekerd gevoel en laat je stralen als absolute middelpunt. Het lijkt een beetje een traditie om enorm veel geld uit te moeten geven aan je bruidsjurk, maar is dit echt nodig? Voor sommige mensen wel en voor jou misschien niet. Als het op je bruidsjurk aankomt heb je de keuze om te kopen of te huren. In dit artikel bespreken we de mogelijkheid om je trouwjurk te huren.

Je trouwjurk huren, bewust kiezen

In toenemende mate worden we ons steeds meer bewust van de footprint die we als mensen achterlaten. Veel mensen interesseren zich in minimaliseren en duurzaamheid. Zo kun je ook kiezen om je trouwjurk niet te kopen, maar een trouwjurk te huren. Sommige mensen hebben geen prettige associatie met het huren of tweedehands aanschaffen van een trouwjurk. Maar hoe is dit voor jou? Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je ergens misschien wel denkt dat een trouwjurk huren een optie is voor jou. Laat we deze optie eens wat uitvoeriger bekijken.

Wat maakt het huren van een trouwjurk gunstig?

  • Een trouwjurk huren kost je gemiddeld ongeveer 15-20% van de aanschafprijs van een nieuwe jurk.
  • Bij veel verhuurbedrijven wordt de jurk versteld door een coupeuse, waardoor de jurk goed aansluit bij jouw pasvorm. Net als wanneer je de jurk zou kopen.
  • Mocht je huwelijksdag om welke reden dan ook uitgesteld worden, dan heb je vaak de mogelijkheid om je jurk nog om te ruilen, mocht de datum bijvoorbeeld in een ander seizoen vallen of ben je in de tussentijd zwanger geraakt of geeft de gekozen jurk toch geen sprankelend gevoel.
  • Je hoeft geen moeite te doen om na je huwelijk de jurk te reinigen en op te bergen. Je levert hem af bij het verhuurbedrijf en zij nemen de reiniging op zich.
  • De trouwjurken worden professioneel gereinigd dus hij zal schoon aanvoelen.
  • Je hoeft je niet schuldig te gaan voelen dat de jurk jaren in de kast ligt te verstoffen en geen daglicht meer ziet.
  • Wil je na de huwelijksdag toch geen afscheid nemen van je jurk? Veel verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid tot aankoop.

Om over na te denken

  • Je betaalt een borg bovenop de huurprijs en deze krijg je terug wanneer je de jurk onbeschadigd inlevert.
  • Let goed op de kleine lettertjes. Het is logisch dat er vlekken in je jurk komen, maar welke type vlekken mogen niet aanwezig zijn en wat gebeurt er bij beschadiging? Informeer jezelf goed en maak vooraf foto's van hoe je de jurk in ontvangst hebt genomen.

Trouwjurk huren? De keuze is aan jou

Je gaat de liefde vieren, je wilt stralen, samenzijn en er mooi uitzien in je jurk op jullie grote dag. Kies je bruidsjurk net zoals je jouw geliefde hebt gekozen: vanuit je hart, dan zit je altijd goed, of je nu een trouwjurk huurt of koopt!

Trouwjurken

We raden je aan om minstens zes maanden voor jullie bruiloft te beginnen met het zoeken naar jouw droomjurk! Maak van te voren altijd een afspraak bij de winkel, zo ben je er zeker van dat je optimale service zal krijgen! B...

Lees meer
Bruidsschoenen

Sexy maar elegant, uitdagend maar comfortabel, stevig maar sierlijk! Je trouwschoenen zijn het fundament, ze begeleiden jou op weg naar het altaar, ze ondersteunen je in h...

Lees meer
Bruidsaccessoires

De Rainbow(R) collectie is ideaal voor iedere bruid. Bijna alle schoenen uit de Rainbow en Gabriella & Lucido collectie zijn in elke kleur leverbaar. Met behulp van een do...

Lees meer