Bruidsmode

Het is goed om meteen voor een bruidsmodezaak te kiezen, waarvan je denkt dat ze een collectie hebben die aansluit bij jouw smaak. Het is verstandig om van te voren een afspraak te maken met de desbetreffende zaak. De meeste aanstaande bruiden vinden de bij de eerste of tweede afspraak een japon naar hun keuze.

Verschillende bruidsmode stijlen

In de bruidsmode zijn 4 stijlen te onderscheiden:

Traditioneel

Een traditionele jurk is een mooie ingetogen jurk met sleep zonder uitbundige versierselen. Een strak glad bovenlijfje met een wijd uitlopende rok.

Hollywood

Jurken in Hollywood-stijl zijn uitbundig en bezet met bijvoorbeeld parels en andere versierselen. Vaak hebben deze jurken een uitbundige sleep.

Prinsessenlijn

De prinsessenlijn is een jurk dit soepel valt en wijd uitloopt. Eigenlijk is het een variatie op de traditionele bruidsjurk. Wanneer de jurk een naad heeft net onder de buste, dan is er sprake van een A-lijn.

Trendy

Er zijn enorm veel trendy jurken. Vaak zijn dit rechte, licht getailleerde jurken zonder enige versiering, maar ook de uitbundig versierde jurken met veren of kunst-bladeren vallen onder trendy jurken.

Er zijn natuurlijk allerlei varianten en combinaties mogelijk. Er bestaan bijvoorbeeld jurken met een uitzonderlijke ruguitsnijding of met een bijzondere split. Daarnaast zijn er nog de broekpakken en sobere jurken

Op maat maken

Zodra de japon is gekocht wordt hij aangepast, zodat de japon perfect aansluit op je figuur. Het hangt van de winkel af in welke mate dat gebeurt. De één zal er meer 'maatwerk' van maken dan de ander. Als de japon besteld moet worden, kan er uiteraard pas afgespeld worden als deze binnen is. Na het afspelden wordt de japon precies op maat gemaakt en maak je een afspraak om hem te passen. Soms zijn er kleine aanpassingen nodig en moet je nog een keer komen passen.

Zo'n twee weken voor de bruiloft wordt er een laatste maal gepast, want sommige bruiden zijn van de zenuwen afgevallen of aangekomen. Als je zwanger bent moet je dit natuurlijk even melden als je bruidskleding gaat uitzoeken.