Stoffen bruidsjapon

Verschillende stoffen voor een bruidsjapon

Er is ook keuze uit heel veel soorten stoffen voor bruidsjaponnen en elke stof heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Daardoor is de ene stof bijvoorbeeld heel geschikt voor een klassieke japon, terwijl een andere stof weer beter bij een meer trendy japon past.

Let wel even op het weer. Je kent het klimaat in Nederland vast wel, dit is namelijk zeer onvoorspelbaar. Wij raden je aan om eventueel een jasje bij je japon/jurk te kopen. Een paraplu kan van dienst zijn wanneer je buiten bent en het regent. Ook kan een sjaal goed van pas komen

Meest gebruikte stoffen voor een bruidsjapon

Er zijn een aantal stoffen waarvan bruidsjaponnen normaliter worden gemaakt. Deze stoffen zijn zijde, satijn, tule, brokaat, kant, organza en linnen.

Zijde

Dit is een van de meest vrouwelijke stoffen voor een bruidsjapon. Zijde geeft over het algemeen een extra feestelijk accent aan je japon.

Satijn

Glanzende stof die heel soepel valt en een klassieke 'bruidsstof' is. Mooi te combineren met bijvoorbeeld kant.

Tule

Een van de stoffen die het vaakst gebruikt voor de sluier. Kan ook mooi zijn als overrok, het geeft de jurk een 'tere' uitstraling. Zeker als het in meerdere lagen wordt gebruikt.

Brokaat

Een wat zwaardere stof die een jurk vaak wat 'koninklijke' uitstraling geeft. Een feestelijk, maar ook kostbaar ogend materiaal.

Kant

Een van de meest romantische stoffen om een bruidsjapon van te maken. In veel soorten en prijsklassen te krijgen, zelfs handgemaakt. Ook mooi in combinatie met bijvoorbeeld parels.

Organza

Soepele stof met subtiele glans. Mooi te verwerken met strikken en stroken.

Linnen

Een natuurlijk materiaal met sportieve uitstraling en een stof die het komend seizoen bijzonder populair gaat worden. Een nadeel is dat het een kreukgevoelige stof is.

Het passen van je bruidsjapon

Let bij het passen van je japon op de volgende punten:

Terug naar overzicht